Pozdrav i dobrodošli na moj blog. Moje ime je Luka Savić, student sam i radim kao web developer

Kako napraviti WordPress stranice pristupačnijima?

WordPress je poznat po tome što je jednostavan, proširiv i prilagodljiv. Zbog toga je iznimno popularan i ugodan za korištenje i korisnicima koji se nikad prije nisu susreli sa CMS-om.
Danas možemo naći veliki broj tema napravljene za wordpress koje imaju veliki broj opcija i nude mnogo više mogućnosti nego zadane teme koje se dobiju odmah sa wordpress instalacijom. Vrlo često su te teme zatrpane mnogim funkcijama i mogućnostima da se na kraju korisnik ne može snaći u svemu.

Dizajniranje odazivnog

Responsive-Web-Design

Postoji mnogo članaka i debata o dizajniranju odazvinog weba i o tome da li je to dobra ili loša stvar. Opet, kao i što inače biva u web zajednici mišljenja su podijeljena. Polako se javlja puni prikaz web 3.0 i što bi on trebao sadržavati. Oko jednog su se svi složili, a to je da su web stranice podržane na svim rezolucijama i uređajima. Tu podrazumijevamo mobitele, tabelete i naravno neizostavna računala.

Adobe Edge

AdobeEdge

Prije skoro mjesec dana izašao je novi program za web developere i dizajnere. Adobe-ov odgovor na to da falsh umire i da će stranice bogate animacijama uskoro zamjeniti web standardi je Adobe Edge. Prilično pametan potez reklo bi se.Trenutno, AdobeEdge se nalazi u Preview fazi što znači da ono što mozemo skinuti sa njihovih stranica je samo prikaz kako bi to sve trebalo izgledati i funkcionirati, te je još daleko od finalnog proizvoda.

Nekoliko razloga zašto ne biti web developer/dizajner

sadman

U svakom poslu ima nekoliko stvari koje svaki radnik mrzi. Tako i web dizajn nije iznimka. Biti web dizajner, programer ili bilo što vezano uz to može biti jako kreativan posao, no neke nas sitnice mogu totalno izluditi i biti pravi “pain in the ass“. U ovom postu bih volio spomenuti par stvari koje me izluđuju i kako se odnositi prema njima.

This site is developed by Luka Savić all rights resereved © 2011| lukasavic2@gmail.com | Mob: 0913000618